We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Aanmelden voor de ramenroute

De afgelopen 7 jaar zetten kunstenaars hun creativiteit en talent in om de ramen in de om te toveren tot ware kunstwerken. Het raam van de winkel of horecagelegenheid is de plek waar het Big Draw thema, de wereld achter het raam en de artistieke vertaling van de kunstenaar samen komen. In Nijmegen groeide de route groeide van 30 naar 90 ramen en meer en meer ondernemers laten hun raam het visitekaartje van hun zaak en creatief talent zijn. Nu is ook jouw stad aan de beurt, en zoekt de Big Draw ramenroute ramen, om in de binnenstad de diversiteit van het hart van de stad te tonen.

De spelregels

  • De kunstenaar neemt een week voor het festival contact op met de winkelier. Hij maakt dan een afspraak om het raam te betekenen.
  • De tekenaar heeft artistieke vrijheid maar doet alles in overleg met de winkelier.
  • Als bedankje krijgt de kunstenaar een kadootje of tegoedbon van de winkel of horecagelegenheid ter waarde van minimaal € 50,-
  • Wanneer er hele grote of meerdere ramen betekend worden wordt er in overleg een hoger bedrag tegenovergesteld. De kunstenaar krijgt dit op de dag dat het kunstwerk klaar is.
  • Het tekenen vindt plaats van maandag tot en met zaterdag Op zaterderdag bruist de binnenstad met allerlei Big Draw activiteiten.
  • De kunstenaars gebruiken watervaste raamstiften. Het is duurzamer, blijft beter zitten en kan daarom aan de buitenkant van het raam worden gebruikt. Je krijgt een speciale spray om de tekening later te kunnen
    verwijderen.
  • Je mag de tekeningen pas na The Big Draw festival weghalen, dus na september. Een jaar laten zitten mag natuurlijk ook.